Eto'o matchvinnare för Inter mot Udinese

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-09-11

Avgjorde på straffretur

Inter har fått kämpa för poängen i säsongsinledningen, och lördagens hemmamöte med Udinese var inget undantag.

Först när Samuel Eto'o rakade in en retur på sin egen straff till 2-1 kunde förra årets italienska suveräner bärga de tre poängen.

– Jag vill tack fansen. Laget behövde hjälp och fansen var där för oss, säger tränaren Rafael Benitez efter matchen.

Samuel Eto'o.

Men han har alltså en del att arbeta med framöver.

Trots 2-1 mot Udinese var det en allt annat än imponerande insats av de blåsvarta.

Lúcio satte 1-0 med vänsterfoten redan efter sju minuter och Inter fick en smakstart på säsongens första hemmamatch.

Men anfallsspelet var trubbigt och laget hade svårt att skapa riktigt heta målchanser. I stället var det Udinese som kvitterade genom Antonio Floro Flores efter drygt en halvtimme.

Satte straffretur

Eto'o försökte filma till sig en straff, men varnades av domaren.

Kameruniern skulle dock få chansen att avgöra matchen från straffpunkten. I den 67:e minuten slog han en straff svagt på målvakten Samir Handanovic, men satte påpassligt bollen på returen.

Eto'o träffade sedan insidan av stolpen och kunde gett Benitez en behagligare avslutning på matchen. Nu fick han sitta med hjärtat i halsgropen tills domaren blåste av.

– Vi spelade bra i första halvlek. Men när de gjorde mål blev det svårt. I andra halvlek tog vi oss samman och lyckades nå ett resultat, säger Benitez till Sky Sport Italia.