Sundins två mål gav HIF segern

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2010-07-26

Vände och vann på Olympia

Trots tidigt underläge vände serieledande Helsingborg och vann hemmamötet med Häcken.

Erik Sundin blev stor matchvinnare när skåningarna såg till att avståndet till tvåan Malmö åter är fem poäng.

– En väldig lättnad, säger han efter matchen.

Helsingborg fick ingen rolig start på matchen.

Missad straff (Marcus Lantz) och baklängesmål (Mattias Östberg) innan kvarten var spelad.

Men den lagmaskin som inte tappat en enda poäng på hemmaplan den här säsongen tuggade långsamt igång och i slutet av den första halvleken kom kvitteringen.

Sundin tvåmålsskytt

Emil Wahlström missade grovt och gav Sundin friläge och stockholmaren kunde göra sitt tredje mål för säsongen.

I den andra halvleken bjöd sedan Sundin på ett riktigt högklassigt nummer. Han tog sig förbi tre försvarare innan han placerade in 2-1 bredvid Christoffer Källqvist i Häcken-målet.

– En skön känsla att se bollen gå in, säger han till PPV.

Jagas av Gerndt

Marcus Holgersson ökade sedan på till 3-1 och hemmalaget kunde ta en komfortabel seger till slut.

För Sundins del kunde de två målen inte komma vid ett bättre tillfälle. Tvåan i den allsvenska skytteligan, Alexander Gerndt, flåsar honom i nacken på bänken.