Bajen föll tungt mot Brage

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-08-18

Serieledarna Norrköping utklassade Väsby

Hammarby tappade viktiga poäng i det jämna mittenträsket i superettan när de på onsdagen förlorade mot Brage med 2–0.

Serieledarna IFK Norrköping fick mer vind under vingarna och utklassade bottenlaget Väsby United och Christoffer Nyman bjöd på ett riktigt drömmål.

Hammarby låg inför onsdagens match två poäng ifrån en allsvensk kvalplats.

I bortamatchen mot Brage hoppades man på en trepoängare men det var lättare sagt än gjort.

Brage var det klart bättre laget i den första halvleken och förtjänade sin 1–0-ledning efter att Daniel Åkervall serverat Johan Eklund efter drygt en halvtimmes spel.

Efter 75 minuters spel styrde förre HTFF-spelaren Magnus Tappert in en hörna och fastställde resultatet till 2–0.

Två snabba mål

I Norrköping höll serieledarna lekstuga när de tog emot bottenlaget Väsby United.

Efter den första halvleken ledde hemmalaget med 2–0. Båda målen kom inom loppet av två minuter, det första gjorde Riki Cakic som vann bollen från ett osäkert Väsbyförsvar och sedan avslutade själv. Russel Mwafulirwa satte 2–0 när han träffade en studsande boll.

En drömaktion

3–0 och 4–0 kom också tätt in på varandra halvvägs in på den andra halvleken. 3–0 var ett riktigt klassnummer av Christoffer Nyman. Först tunnlade han en back innan han lurade målvakten och chippade över Peter Rosendal i Väsby-målet.

4–0 som också blev matchens sista mål gjordes av Mwafulirwa som tog emot en långboll och avslutade säkert.

I kvällens tredje superettanmatch möttes Trollhättan och Degerfors. Trollhättan vann efter ett sent mål av Victor Sköld.