Real Madrid vinner Champions League

Slog Dortmund i finalen – 15:e CL-titeln

Publicerad 2024-06-01

Real Madrid är Champions League-mästare för femtonde gången.

Efter en urladdning i andra halvlek vann den spanska storklubben finalen med 2–0 mot Borussia Dortmund.

– Nu ska vi sjunga, dansa och röka cigarrer. Vi kommer garanterat inte att sova, säger Reals tränare Carlo Ancelotti till TV4.

Det var länge inte den mest glimrande insats Real Madrid har stått för på en fotbollsplan.

Men likväl stod den spanska storklubben som Champions League-mästare ännu en gång – för femtonde gången i historien.

Efter 2–0 i mittfältsikonen Toni Kroos avskedsföreställning fick laget fira vilt på Wembleys innerplan.

”Vill träffa min familj”

– Jag vill bara träffa min familj nu. Det här är omöjligt utan dem och jobbet de har gjort för att få mig hit. Mina tankar är överallt just nu och det är så mycket känslor. Jag kan knappt tro det, säger Real Madrid-stjärnan Jude Bellingham till TV4.

För Dortmunds del lär spelarna och supportrarna nog gräma sig över den första halvleken.

För då var det tyskarna som var farligast framåt. Dortmund radade upp flera bra lägen där Niclas Füllkrugs stolpträff och Karim Adeyemis missade friläge var de vassaste.

Men Real Madrid höll undan och likaläget stod sig inför andra halvlek.

Efter paus hade Real Madrid inledningsvis fortsatt svårt att få hål på Dortmunds försvar, men sakta men säkert skulle det spanska huvudstadslaget närma sig.

I 74:e minuten kom utdelningen.

I sin sista match för Real Madrid slog Toni Kroos en väl avvägd hörna som Dani Carvajal nickade in för matchavgörande 1–0.

Stärkta av ledningsmålet skruvade Real Madrid upp tempot och tvåan kom nio minuter senare.

Blunder av Dortmund

Dortmunds Ian Maatsen slog en galen passning rakt till Jude Bellingham. Den engelska stjärnan serverade i sin tur Vinicius Jr som sköt in Real Madrids andra mål.

– De hade sina chanser men förvaltade det inte. De var fantastiska och i första var de överallt. I andra var vi mer kliniska och i slutändan gjorde vi jobbet, säger Bellingham.

Efter 2–0-målet byttes Kroos ut till stående ovationer från Real Madrids supportrar och kramades om av flera lagkamrater.

Dortmund hade en boll i nät strax efteråt men Niclas Füllkrug var offside när han satte bollen.