Publicerad 2016-05-06

Besegrade England med 2-1 i U17-EM

Joel Asoro.

Premiärmatchen i U17-EM slutade med en svensk seger.

Stor matchhjälte blev Joel Asoro, som gjorde bägge Sveriges mål i 2-1-segern mot England.

Sverige har fått en tuff lottning i U17-EM då två av förhandsfavoriterna, Frankrike och England, samt grannlandet Danmark utgör motståndet. I premiären visade Sverige dock att de är att räkna med, när England slogs tillbaka med 2-1.

Engelsmännen reducerade direkt

Redan i den fjärde minuten kunde Sverige ta ledningen, sedan Joel Asoro löpt igenom försvaret och petat bollen förbi den engelske målvakten. Asoro, som för ett år sedan lämnade Brommapojkarna för att bli ungdomsproffs i just England och närmare bestämt Sunderland, skulle i den andra halvleken utöka sin målskörd.

Debutanten Nebiyou Perry hittade i den 59:e minuten fram till Joel Asoro som kunde göra 2-0 till Sverige. Blott tre minuter senare reducerade dock engelsmännen, då Arsenal-talangen Reiss Nelson nätade.

Möter Danmark i nästa match

Trots att engelsmännen dominerade i den andra halvleken kom de inte närmare, utan Sverige kunde hålla ut och ta en seger i öppningsmatchen.

Sverige spelar sin andra gruppspelsmatch på måndag, då de möter Danmark. I gruppens andra match spelade Danmark 0-0 med Frankrike.