Strömbergssons mardrömsstart: Missade handsmål

Markus Strömbergsson fick döma en av U21-EM:s hetaste matcher.

Han missade en hands på Spaniens Ander Herrera – vilket gjorde att laget fick med sig en poäng.

Spanien och England är två av världens största fotbollsländer.

Båda länderna hör även till förhandsfavoriterna vid U21-EM i Danmark.

I kväll möttes de, i det som var båda lagens första matcher i turneringarna.

Tryckte in bollen med armen

Matchen dömdes av svenske Markus Strömbergsson – som fick en mardrömsstart på turneringen.

I matchens 14:e minut slog Antonio Alcántara en hörna från som Javi Martinez nickade vidare mot den bortre stolpen. Där kom Ander Herrera och nickade in 1–0 – trodde alla.

Men nickade in bollen, det gjorde han inte. På reprisbilderna såg man nämligen att han hade lyft upp sin arm och tryckte in bollen med armen – och inte med huvudet.

Men det märkte inte Strömbergsson, utan dömde mål.

Målet såg länge ut att bli matchavgörande, vilket sett till spelet hade varit rättvist.

Misstänkt offsidemål

Men med mindre än tre minuter kvar av ordinarie matchtid kvitterade Manchester Uniteds Danny Welbeck. Även det målet lär bli omdiskuterat, då Welbeck var i misstänkt offsideposition när Kyle Walker slog passningen.

Målet blev matchens sista. Matchen slutade 1–1, vilket England nog var mest nöjt med då det var Spanien som var det spelförande laget i matchen.

Även Tjeckien och Ukraina spelar i grupp B. När de möttes vann Tjeckien med 2–1.