City frälsta av superbjudning

Publicerad 2011-10-29

24-åringens jättetavla grundlade segern

Manchester City hade problem att få hål på ett vilt kämpande Wolves.

Då bjöd gästernas målvakt Wayne Hennessey hemmalaget på det förlösande ledningsmålet med en supertavla i 1-3-förlusten.

Manchester City chockade United och vann derbyt med 6-1 i förra omgången av Premier League. Men en del av det nyvunna försprånget på fem poäng höll på att försvinna direkt.

Rensade på Agüero

City hade problem att få hål på Wolves och matchen var mållös efter en halvlek. Men efter 52 minuter fick hemmalaget äntligen jubla – efter en supertavla av Wolves målvakt Wayne Hennessey.

24-åringen tog för god tid på sig när han, helt ostörd, skulle rensa bort bollen. Det fick till följd att Sergio Agüero hann in i bollbanan och kunde blockera Hennesseys långboll.

Visade ut Kompany

Bollen studsade i sin tur perfekt till Edin Dzeko som helt solo kunde slå in bollen i det vidöppna målet till 1-0. Målet skulle också bli mycket värdfullt.

Aleksandar Kolarov kunde visserligen även slå in 2-0, på retur efter David Silvas skott, men matchen blev spännande efter 75 minuter. Då stoppade Vincent Kompany framstormande Kevin Doyle från att nå en retur framför Citys mål.

Domaren pekade på straff och visade ut Kompany. Stephen Hunt slog in straffen men City kunde ändå, trots en man mindre, hålla undan. På tilläggstid stängde Adam Johnson definitivt matchen med 3-1-målet.