Uppdaterad 2011-06-28 | Publicerad 2011-06-27

Hammarby buades ut efter hemmaförlusten

Två raka segrar.

Sedan tog det stopp för Hammarby.

Ängelholm kunde vinna med 0-1 på Söderstadion – efter en försvarsblunder av hemmalaget.

– Vi förlorar på individuellt misstag och det har vi inte råd med, säger tränare Roger Franzén.

Efter två raka segrar (Värnamo hemma 1-0, Jönköping Södra borta 0-2) hade Hammarby chansen att, på allvar, blanda sig i toppstriden i superettan.

Det enda som krävdes var seger mot överraskningslaget Ängelholm hemma på Söderstadion.

Det gick inte alls.

Bjudmål

Efter en mållös första halvlek kunde Ängelholm ta ledningen med tolv minuter kvar att spela.

Ett mål som får sorteras in i kategorin ”bjudningar”.

Mittbacken José Monteiro och målvakten Johannes Hopf missbedömde varandra fullständigt, Monteiro släppte en lång boll samtidigt som Hammarby-målvakten backade hemåt.

Marcus Lindberg tackade och tog emot – och dammade in segermålet på volley, från nära håll.

– Ett missförstånd i försvaret, det är ju inte ens en målchans. Den ska givetvis tas bort i det läget, säger Roger Franzén.

Publiken buade

– Det kändes jobbigt att släppa in det målet, i det läget. Jag är inte nöjd med prestationen i dag.

Under de sista minuterna av matchen låg Hammarby på för en kvittering men man kom inte närmare än några hörnor och lite flipperspel i Ängelholms straffområde.

– Det är alldeles för dåligt men vi ska inte behöva förlora, säger Franzén.

Publiken buar, vad säger du om det?

– Det får vi ta i så fall, de är besvikna precis som jag.

Segern innebär att Skåne-laget kravlade sig upp till andra plats i den jämna tabellen.

Degerfors leder superettan, Hammarby är sjua, fyra poäng bakom.