Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2007-07-11

Nya ”Giftiga Kalmar” är i serieledning och har gjort flest mål i allsvenskan.

Myten om tråkiga Kalmar är ett minne blott.

Nu är laget i serieledning och har dessutom gjort flest mål i allsvenskan.

– Vi vet att vi är giftiga och att vi skapar mycket chanser, säger tränare Nanne Bergstrand till PPV.

Första halvlek var full av kamp. Tajt, tufft och tråkigt. Stundtals var det även varit väldigt grinigt på plan. Precis som gamla Kalmar.

Hammarby var närmast att ta ledningen när Louay Chanko sköt en frispark i ribban.

– Jag borde sätta den där. Det är ju bara att träffa målet, säger ”Lollo” till PPV i paus.

Chanko sågade båda lagen i paus:

– Det är tråkig fotboll...

Byte avgjorde matchen

I andra halvlek visade Kalmar varför de leder serier och varför de gjort flest mål. Och det var ett byte som förändrade matchbilden. Kalmars tränare Nanne Bergstrand satte upp Patrik Ingelsten på topp.

– Vi behövde ha in en djupledsforward, säger Nanne till PPV.

Och resultatet lät inte vänta på sig. Redan i den 52:a minuten kunde Ingelsten peta in 1-0 efter slarv i Hammarbyförsvaret.

Och Nanne fick mycket beröm efter sitt byte efter matchen:

– Det är det enskilda bytet som förändrar matchbilden, säger PPV:s expert Billy Landsdowne.

I den 76:e kunde Viktor Elm fastställa slutresultatet 2-0. Återigen efter Hammarbyslarv. Lollo Chanko drällde med bollen, Elm tackade och skottfintade ner José Monteiro och placerade snyggt in bollen bakom Benny Lekström.