Sanslöst, Sundsvall

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2007-10-27

Klart för allsvenskan efter bragdmatch borta mot Ljungskile

Sundsvall är klart för allsvenskan – efter ett superdrama i superettans sista omgång.

Giffarna vände underläge 0-2 till seger 4-2 mot Ljungskile – med en man mindre på plan.

Sundsvall är allsvenskt igen efter två säsonger i superettan. Men det blev en thriller på HA-bygg Arena i Ljungskile.

Häcken förbi i halvlek

Mattias Gravem gav Ljungskile ledningen efter tio minuter. Ungefär samtidigt gjorde Mambo Mumba 1-0 för sitt Häcken mot Sylvia. Målet förde Häcken förbi Sundsvall i tabellen och upp på allsvensk plats.

Tio minuter före paus blev läget än mer kritiskt för Sundsvall när Patrik Eriksson-Ohlsson styrde in ett inspel i eget mål.

I andra halvlek vände det för Giffarna.

Johan Patriksson tog Sundsvall tillbaka in i matchen med sitt 1-2-mål tio minuter in i andra halvlek.

Med 20 minuter kvar att spela blev Mikael Lustig utvisad efter att ha sparkat mot en Ljungskile-spelare. I det läget såg det riktigt mörkt ut för Sundsvall.

Avgjorde med två minuter kvar

Men trots en man mindre på plan lyckades Sundsvall vända till seger.

Tobias Eriksson drog in 2-2 med ett mäktigt skott med tio minuter kvar att spela. Sundsvall satsade allt framåt och med två minuter kvar av matchen kom det förlösande 3-2-målet.

Stefan Ålander blev stor matchvinnare när han placerade in segermålet med pannan.

På tilläggstid punkterade Tobias Eriksson matchen definitivt med sitt 4-2-mål. Efter slutsignalen firade hela laget med den lilla tillresta klacken. Tränaren Mika Sankala såg helt slut ut efter thrillern.

Sundsvall gör därmed Norrköping och Ljungskile sällskap till allsvenskan.