Frisyren kan ha avgjort hela ligan

Publicerad 2012-02-11

Barcelonas kvittering bortdömd

Spanska ligan kan ha avgjorts – av Sergi Robertos frisyr.

Bollen såg ut att stryka genom 20-åringens hår, vilket ställde Alexis Sanchez offside, vid Barcelonas 3-3-mål mot Osasuna.

Istället vann hemmalaget och Real Madrid kan nu rycka till tio poängs ledning i ligan.

Klockan stod på 81 minuter och Osasuna ledde med 3-2 när Alexis Sanchez trodde att han räddat minst en poäng åt Barcelona. Leo Messi slog inlägget som Sanchez kunde slå i mål från sin position vid den bortre stolpen. Men sedan utbröt kalabalik.

Rusade mot domaren

Osasunas spelare rusade mot linjedomaren i protest mot målet. Efter en kort överläggningen valde domaren också att inte godkänna målet.

På väg mot Sanchez passerade Messis inlägg Sergi Roberto som enligt domaren touchade bollen och därmed ställde Sanchez offside. Av TV-bilderna att döma stryker bollen genom 20-åringens hår men ändrar inte riktning nämnvärt.

–De här sakerna händer. Jag kan inte säga något mer, säger Barcelonas manager Pep Guardiola om domslutet.

Det domslutet blev helt avgörande då Osasuna kunde hålla undan och ta hem alla tre poängen. Dejan Lekic gjorde 1-0 redan efter fyra minuter och ökade själv på även till 2-0 efter 21 minuter.

Real kan rycka

Trots underläget i halvtid valde Barcelonas manager att inte byta in någon av stjärnorna Xavi eller Andres Iniesta. Istället fick Cristian Tello och Isaac Cuenca chansen vilket först ändå såg ut att kunna ge resultat. Cuenca spelade fram Alexis Sanchez till 1-2 efter 51 minuter men Barça-hoppet levde inte länge.

Bara fem minuter efter reduceringen ökade Raul Garcia på till 3-1 och Cristian Tellos reducering till 2-3 blev alltså resultatlös.

Trots att Barcelona bara spelat 22 av ligans 38 matcher har de redan tappat lika många poäng som under hela fjolåret och kan ha förlorat titelkampen. Vinner Real Madrid hemmamatchen mot Levante på söndagen rycker de ifrån till tio poängs försprång i toppstriden.

– Andra halvlek ska vi ta med oss till Champions League. I ligan antar jag att vi kommer vara ännu längre bakom efter i morgon, säger Guardiola.