Sebastian Larsson var på väg att bli hjälte – men slutade som syndabock.

Han filmade till sig en straff som han själv missade.

Wolverhampton kunde sedan vända och vinna matchen med 2–1.

– Var det en landmina Larsson trampade på?, frågar sig Joey Barton.

Med knappt 20 minuter kvar på matchuret avancerade Sebastian Larsson mot Wolverhamptons målbur.

Precis vid gränsen till straffområdet valde svensken att filma.

Reprisbilderna visar tydligt hur han kastar sig innan det är någon kontakt.

– Var det en landmina Larsson trampade på, skriver Queens Park Rangers Joey Barton på Twitter.

Domaren Phild Dowd pekade dock på straffpunkten.

Ställningen var 1–0 till Sunderland och svensken hade ett ypperligt läge att stänga matchen.

Målvakten limmade bollen

Men Larssons straff var tam och gick alldeles för nära mitten.

Det gjorde att Wolverhamptons målvakt Wayne Hennessey kunde limma bollen.

Bara 27 sekunder senare small det på andra sidan.

Fletcher gånger två

Steven Fletcher nickade in 1–1 efter ett inlägg från vänster. Knappt tio minuter senare kom också segermålet för hemmalaget.

Ett inlägg damp ned framför Fletcher som dunkade in 2–1 i ena hörnet bakom Kieran Westwoods mål.

Syndabock mot Wigan

Larsson var i blickfånget för Sunderland även förra helgen mot Wigan.

Då gjorde han först mål innan han orsakade en straff som betydde 1–1. Sunderland föll även då med 1–2.

Steve Bruce fick sparken tidigare i veckan och förre Aston Villa-managern Martin O'Neill fick alltså inleda med förlust.

Sunderland ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket i Premier League.