Bottenbetyg för Zlatan efter nya bakslaget

Ny plattmatch av Paris SG.

Och denna gång går den franska pressen ännu hårdare mot Zlatan Ibrahimovics insats.

”Filmade och klagade på domaren”, skriver l'Equipe.

Storsatsande Paris SG gick på ännu en mina i går kväll när Lyon kom till huvudstaden och spelade 1-1.

Det var samma historia som mot Ajax tidigare i veckan. Edinson Cavani gav parisarna ledningen men sedan kom Lyon tillbaka – och PSG tappade fokus – och var även nära att vinna matchen.

Och för andra matchen på raken är den franska pressen ganska överens om att Zlatan Ibrahimovic var sämst på plan.

Saknar Zlatans passningar

Den enda tidning som hittar en sämre spelare är Le Parisien (lagkamraten Serge Aurier). Huvudstadstidningen ger Zlatan en fyra på skala upp till tio med motiveringen:

”Precis som mot Ajax ser han lite tung ut. Har ingen möjlighet att göra mål förutom när han snubblar på Lopes i den 77:e minuten. Trots det erbjöd han ett par fina passningar till sina lagkamrater”, skriver Le Parisien.

Snällare än så blir det alltså inte. Maxifoot ger svensken en tvåa i betyg, ensamt sämst på planen och går hårt åt i motiveringen:

”Svensken var helt ur slag. Lyckades aldrig slå sina fina bollar. Bra två skott på 90 minuter. Men Laurent Blanc vågade inte byta ut honom…”

Efterlyser ”kungen”

L'Equipe väljer en trea i betyg för Zlatan, och har också ett par väl valda ord att säga.

”Han första skott kom i den 77:e minuten och räddades av Lopes! I går kväll var kungen ur slag och var osynlig genom hela matchen. Offensivt frispelade han Cabaye med en skarv. Annars kan vi bara rapportera om ett par filmningar och klagomål på domaren”, skriver l'Equipe.

Några sympatier för Zlatan heller från Paristeam, som ger honom en trea i betyg med motiveringen:

”En bra nickpassning till Cabaye i den 14:e minuten och ett skott räddat av Lopes i den 77:e. Mellan de två? Inte mycket. En dålig match av svensken”.

Härnäst för Zlatan och hans PSG väntar ligamatch borta mot Caen på onsdag kväll.