Schweiz galna segermål

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-06-16

Pique försvarade sig blodig - Schweiz tråcklade in 1-0

Det som ingen trodde skulle hända hände.

Schweiz tog ledningen mot storfavoriterna Spanien efter en väldigt kaotisk situation, och vann VM-premiären.

– Jag är stolt över laget och hela vårt land, säger matchhjälten Gelson Fernandes.

Den första halvleken blev mållös trots att storfavoriterna Spanien ägde bollen.

Den andra halvleken fortsatte i samma tecken där spanjorerna behöll pressen.

Men, som en blixt från klar himmel, tog Schweiz ledningen efter 52 spelade minuter.

Casillas ute och cyklade

Framför Spaniens mål fick Schweiz bollen. Eren Derdiyok och Gelson Fernandes krånglade fram dem och fick till ett avslut.

Iker Casillas var ute ur leken och försvararen Gerard Pique slängde sig över bollen, men Fernandes lyckades få tag på bollen igen och petade in den i mål.

– Det är en dröm som går i uppfyllelse. Jag är stolt över laget och hela vårt land, säger målskytten efter matchen.

Började blöda

I Piques hysteriska försök i att försvara målet fick han en smäll i huvudet och började blöda och tvingades kliva av en stund för att stoppa flödet, men återkom sedan till planen.

20 minuter senare blev Spanien återigen skakade när Schweiz Eren Derdiyok sköt en boll i stolpen.

– Spanien ska vara glada att de inte ligger under med 2–0, konstaterade SVT-experten Tony Gustavsson.

Spanien fick chansen att kvittera under matchens slutskede, men Schweiz höll 1–0 och bjöd på VM:s största skräll hittills.