Åskådare tog sig in på planen och kramade Javier Hernandez

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-10-24

”Chicharito” avgjorde för United

22-åriga Javier ”Chicharito” Hernandez var matchens höjdpunkt när Manchester United mötte Stoke.

Han fixade segern för United.

Han fick dock oväntade gratulationer när en åskådare lyckades ta sig in på planen och krama honom efter segermålet.

Efter veckans cirkus kring Wayne Rooney fick Manchester United i dag fokusera på fotboll.

Stoke stod för motståndet på bortaplan och United fick övertaget.

Många chanser brändes men 22-åriga Javier Hernandez som fick chansen från start för andra matchen i rad var på hugget.

Med ryggen mot mål

Han gjorde mål mot West Bromwich senast och gjorde även mål i Champions League mot Valencia för inte allt för länge sedan.

Mot Stoke bjöd han på ett konstmål.

Nemanja Vidic nickade in ett inlägg i boxen där Hernandez hoppade upp och nickade bollen i mål med bakhuvudet, vänd med ryggen mot målet.

– Ett gymnastikmål skulle jag vilja säga, säger Viasat-experten Ola Andersson.

Snygg kvittering

Det blev också första halvlekens enda mål.

I den andra halvleken såg det dock ut som att United skulle tappa poäng återigen.

Stokes Tuncay fick till en riktig kanon i den 81:a minuten vilket innebar en kvittering.

Fem minuter senare var det dock åter dags för Hernandez. Patrice Evra plockade ner bollen i Stokes straffområde och skickade bollen till Hernandez som stötte in den i mål.

Åskådare på planen

När Hernandez firade målet skedde en smärre publikskandal. En åskådare lyckades ta sig in på planen och krama Hernandez innan ett flertal vakter och funktionärer fick bort mannen.

Matchen slutade 2–1 och United knappade in viktiga poäng på ligaledarna Chelsea.

Alex Ferguson hyllade Stoke efter matchen.

– De gav aldrig upp, det är en kvalité som den klubben haft i många år, säger han och hyllar också sin matchhjälte Hernandez.

– Han har en fantastisk spelattityd, han har ett fantastiskt uppförande och är väldigt väluppfostrad. Han talar språket bra, han tränar bra och har en fantastisk utveckling, säger han.