Sagnas kanonträff sänkte Everton

Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-11-14

Arsenal ny tabelltvåa – Fabianski storspelade i målet

Bacary Sagna fick en drömträff, Cesc Fabregas avslutade snyggt och Lukasz Fabianski storspelade.

Arsenal vann över Everton med 2–1 och tog därmed över andraplatsen från Manchester United.

– Det finns en stark känsla i det här laget, säger Arsenal-bossen Arsene Wenger.

Det dröjde till den 36:e minuten innan det började göras mål i matchen mellan Arsenal och Everton.

Och då handlade det om Arsenal och det handlade om snygga mål.

Sagnas drömträff

Samir Nasri sköt ett skott på mål som Everton-målvakten Tim Howard räddade. Men han släppte en retur som hamnade hos Bacary Sagna som fick till en riktig drömträff från en snäv vinkel och satte därmed 1–0 till Arsenal.

2–0 kom tre minuter in på den andra halvleken när Cesc Fabregas fick en läcker passning från Marouane Chamakh och sedan satte bollen ordentligt snyggt vid bortre stolpen.

I den 80:e minuten kunde Everton ha reducerat genom inhopparen Jermaine Beckford som drog till med ett fint skott men Lukasz Fabianski sträckte ut sig och bjöd på en kvalificerad enhandsräddning.

Cahill reducerade

Under matchens sista minuter regnade det Everton-chanser och Fabianski fick kämpa.

I den 89:e minuten räckte det inte längre. En hörna trycktes in av Tim Cahill, men närmare kom inte Everton.

Matchen slutade 2–1 till Arsenal och i och med att Manchester United tappade poäng i går tar Arsenal över andraplatsen bakom Chelsea i tabellen.

”En bra insats”

– Det var en bra insats. Defensivt såg vi lugna ut. Det enda vi kan ångra är målet i slutet. Vi spelade väldigt bra, vi hade kontroll, säger Arsene Wenger efter matchen.

– Det är bra att vi ligger tvåa, vi förbättrar oss hela tiden. Nu behöver Chelsea bara tappa några poäng, säger målskytten Cesc Fabregas.