Messi bakom alla mål

Uppdaterad 2015-10-04 | Publicerad 2013-01-13

Både målskytt och framspelare i meriterande bortasegern

Ibland beskylls han för att vara självisk - men i kväll spelade Lionel Messi rollen som framspelare.

Argentinaren fixade ytterligare en seger för Barcelona med ett mål och två assist mot Málaga.

Världens bäste spelare har nu gjort 113 assist i karriären för Barcelona, varav 80 i ligan.

I går spelade han fram Thiago och Cesc Fàbregas till varsin fullträff mot Málaga.

Men han inledde målskyttet på egen hand.

Lionel Messi snappade upp en slarvigt slagen bakåtpass från en Málaga-försvaret och rullade enkelt in ledningsmålet för Barcelona.

Spelade fram Fabregas

Sedan slog han en utsökt genomskärare till Cesc Fábregas som läckert petade in bollen för 0-2.

Med tio minuter kvar väggspelade 25-åringen vackert med Thiago som skickligt sköt in 0-3 och säkrade en meriterande bortaseger mot svårspelade Málaga.

Lionel Messi har nu varit involverad i 36 av Barcelonas 63 mål under säsongen.

Buonanotte reducerade med en underbar frispark i den 89:e minuten, närmare kom inte Málaga.