Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Bäst genom tiderna

Publicerad 2013-05-11

Målkungen och mittfältaren Lampard säkrade CL-plats

Här skriver Frank Lampard in sig i Chelseas historieböcker och säkrar en plats i Champions League.

34-åringen slog klubbens målrekord när han sänkte Aston Villa med två mål.

– Jag hoppas att jag är kvar nästa säsong, säger Lampard till BBC.

Sex poängs marginal ner till Tottenham, med en match kvar att spela för Chelsea och två för ”Spurs”, och med 17 måls bättre målskillnad. Chelsea har säkrat en plats i nästa års Champions League och de gjorde det tack vare Frank Lampard.

Slog Tamblings rekord

34-åringen stod för lagets båda mål i 2-1-segern mot Aston Villa. I den 61:a minuten skickade Lampard in 1-1 med ett vänsterskott och tangerade samtidigt Bobby Tamblings (i klubben 1959–1970) rekordnotering på 202 mål för Chelsea.

– Det här betyder allt för mig. Det är otroligt, säger Lampard till BBC om det slagna rekordet.

I den 88:e minuten slog legendaren till igen. Eden Hazard väggspelade vackert med Ashley Cole och bjöd sedan Lampard på ett öppet mål till mittfältarens 203:e mål i Chelsea-tröjan – och ett väldigt viktigt sådant. Målet betydde seger med 2-1 och ger som sagt Chelsea en plats bland de fyra bästa i ligan.

Frågan är dock om Lampard får uppleva turneringen då veteranens kontrakt löper ut i sommar.

– Jag har älskat varje minut av min tid i den här klubben och jag hoppas att jag är kvar nästa säsong, säger 34-åringen.

Tunga skador inför finalen

Värre var det för klubben bara minuter tidigare när domaren först dömde bort ett eventuellt mål för Chelsea efter att Demba Bas skott stoppats precis vid mållinjen. I samma situation ådrog sig dessutom John Terry vad som befaras vara en knäskada efter en oturligt situation. På tilläggstid linkade även Eden Hazard av skadad.

– John Terry har stukat foten och vi väntar på röntgen. Hazard har problem med ett lår, säger managern Rafa Benitez.

Två tunga skador för Chelsea inför finalen i Europa League mot Benfica på onsdag och ligaavslutningen mot Everton den 19 maj. I den sistnämnda matchen tvingas även Rafa Benitez formera ett lag utan Ramires som visades ut i lördagens match.