Publicerad 2012-11-17

El-Shaarawy tvåmålsskytt mot Milan

Två Milan-spelare skulle komma att hamna i fokus vid kvällens bortamöte med Napoli.

Målvakten Christian Abbiati var tveksam vid båda baklängesmålen.

Stephan El-Shaarawy, 20, å sin sida räddade en poäng för Milan med sina två mål.

Milan fick en mardrömsstart i kvällens bortamöte med Napoli. Redan efter fyra minuter hade hemmalaget tagit ledningen sedan Gökhan Inler testat skott ifrån uppskattningsvis 30 meter. Bollen hade visserligen en något märklig bana men

Christian Abbiati borde nog ändå ha klarat av skottet.

Hade 2-0-ledning

Napoli la sig sedan på kontringar och lät Milan ha det mesta av bollinnehavet. Bortalaget hade dock svårt att få till det framåt och hotade främst genom långskott som för det mesta gick över eller utanför. Efter en halvtimmes spel skulle så Napoli

utöka sin ledning och på nytt hamnade Abbiati i fokus. Lorenzo Insigne tog emot bollen i straffområdet och avslutade mellan benen på Milans burväktare. Inte heller detta skott såg otagbart ut.

Milan skulle dock få med sig lite hopp in i halvtidsvilan sedan pålitlige måltjuven Stephan El-Shaarawy tagit skott vid straffområdeslinjen.

Ett skott som skruvade sig in i målvakten De Sanctis högra hörn.

Robinho spelade fram

Efter halvtidsvilan skulle det bli mera Milan som gång på gång testade Napolis försvar. Hemmalaget fortsatte att vara livsfarliga på kontringar och Christian Abbiati revanscherade sig genom ett par fina benparader.

Med åtta minuter kvar lyckades så Milan till sist få till en kvittering. Även denna gång hette målskytten Stephan El-Shaarawy som rullade in 2-2 efter att ha blivit fint frispelad av Robinho. För övrigt El-Shaawarys tionde fullträff för säsongen vilket innebär ledning i skytteligan.

Matchen avslutades i ett högt tempo med flera chanser åt båda håll. Resultatet stannade dock vid 2-2.