Publicerad 2012-10-07

Gjorde drömmål och slog till med ny frisparksfräckis

I fredags dog Ronaldinhos styvpappa av en hjärtattack.

Natten mellan lördag och söndag hyllade 32–åringen honom med en fotbollsshow.

Ronaldinho gjorde tre mål, två assist och grät på planen när Atletico Mineiro besegrade Figueirense med 6–0.

När Ronaldinho var åtta år gammal dog hans pappa Joao de Assis Moreira i en hjärtattack. I fredags fick den 32–årige brassen återuppleva samma tragiska öde. Ronaldinhos styvpappa avled på grund av en hjärtattack.

Trots det valde han att spela Atletico Mineiros match mot Figueirense natten mellan lördag och söndag.

Det blev en känslofylld match för Ronaldinho, som var helt strålande under 90 minuter.

Efter drygt tio minuter slog han till med ett fantastiskt mål. Efter en hörna från vänster fick han tillbaka bollen och sedan drog han till direkt med högerfoten. Han fick en fantastisk träff och bollen gick i en perfekt båge och satt högt i bortre hörnet, otagbart för målvakten.

Satt på knä och grät

Ronaldinho satte sig ned på knä, började gråta och blev rejält omfamnad av sina lagkamrater. Det brast helt för brassen som pekade upp mot himlen för att hylla styvpappan.

Efter det fortsatte showen från 32–åringen.

Finurlig frispark

Vid en frispark stod han för en suverän passning som gjorde att Rever kunde nicka in 2–0. Knappt tio minuter senare sköt han in en frispark där han lurade hela muren och målvakten genom att skjuta under spelarna när de hoppade.. Han har bland annat gjort så i Barcelona tidigare.

4–0 satte Ronaldinho på straff innan han spelade fram Bernard till 5–0. Det sista målet, 6–0, gjordes av Carlos César.