Eduardo syndabock – och matchhjälte

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-16

Arsenal vände 0–2 till 3–2 mot Standard Liege

En nonchalant klack från Eduardo gav Arsenal en mardrömsstart.

Men ”Gunners” vände imponerande 0–2 till seger med 3-2 borta mot Standard Liege och fick med sig tre poäng hem från Belgien.

Segerskytt i 81:a minuten? Eduardo.

Arsenal fick annars en mardrömsstart på årets Champions League-äventyr. Redan efter tre minuter tvingades målvakten Vito Mannone hämta bollen ur nätmaskorna – efter ett osannolikt misstag av anfallaren Eduardo.

Efter en hörna för Standard Liege försökte sig Eduardo nonchalant på att klacka bort bollen. Men bollen gick rakt i gapet på Eliaquim Mangala.

Två minuter senare var Arsenal fortfarande i chocktillstånd. William Gallas orsakade en straff och Milan Jovanovic skickade in 2–0 från straffpunkten.

Två snabba mål

Arsenal vaknade dock ur dvalan och strax före paus smekte Abou Diaby fram bollen till Nicklas Bendtner som rullade in reduceringen mellan benen på målvakten Sinan Bolat.

Det blev början på en imponerande vändning av Arsenal. I 78:e minuten pressade Thomas Vermaelen in 2–2 efter en frispark från Cesc Fabregas och bara tre minuter senare knäade Eduardo in avgörande 3–2.

Kvitteringsmålet lär dock bli omdiskuterat då belgarna ansåg att Song i momentet före var både offside och tog bollen med handen.