Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-10-14

Malta kördes över med 4–0

Sverige var i VM – i sju minuter.

Sedan rullade Portugals målfabrikation igång.

Sveriges VM-dröm är definitivt krossad efter att Portugal kört över Malta med 4–0.

Portugal satte in tempo furioso från start och Malta stod still. Men när Sverige gjorde 1–0 på Råsunda redan efter sex minuter trodde man kanske att det skulle bli nervöst i det portugisiska lägret.

Miraklet uteblev dock.

När Nani kort senare – i 13:e minuten – satte 1–0 för Portugal dog det svenska hoppet en aning. När Simao sedan psykologiskt viktigt pricksköt 2–0 strax före paus kändes läget ännu mer hopplöst.

Och när sedan Miguel la in 3–0 i tom bur i andra halvlek rullades den svenska rullgardinen ner totalt. Faktum är att Malta inte hade en enda farlig målchans på hela matchen.

Kval väntar för Portugal

Inhopparen Edinho kunde i slutminuten runda Maltas bäste spelare – målvakten Andrew Hogg – och rulla in 4–0.

Att ett lag som under VM-kvalet har målskillnaden 0–26 skulle hjälpa Sverige var för mycket begärt.

För Portugal väntar nu först lottning till playoff-mötena den 14 och 18 november. Tills dess lever drömmen vidare om spel i Sydafrika nästa sommar. För Danmark är det redan realitet, vilket också syntes i hemmamötet mot Ungern, som slutade med ungersk seger, 1–0, efter mål av Akos Buzsaky.