Diaby syndaback i toppmötet

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-29

Manchester United vände 0–1 till 2–1 mot Arsenal

Andrej Arsjavins drömmål hjälpte Arsenal föga.

Efter ett straffmål av Wayne Rooney och ett självmål av Abou Diaby gick Manchester United segrande ur toppmötet.

Formstarka Arsenal kom till Old Trafford med målskillnaden 10–2 på de två inledande matcherna och såg i pausen ut att gå på mot tredje raka segern.

I 40:e minuten fick Arsenals ryske trollgubbe Andrej Arsjavin bollen på vänsterkanten av Abou Diaby. Arsjavin vände om, tog några steg, siktade och klippte till från 25 meters avstånd. Bollen gick som ett streck genom luften, touchade målvakten Ben Fosters fingertoppar och for upp i krysset.

Viktig räddning av Foster

Målgesten var som vanligt, ett tystande pekfinger för munnen.

Men det dröjde inte länge förrän publiken på Old Trafford återfick talförmågan. Först räddade Ben Foster United kvar i matchen när han svarade för en fantastisk benparad på Robin van Persies läge från nära håll. Och sedan, i den 58:e minuten, fick United straff efter att Wayne Rooney fällts av målvakten Manuel Almunia.

Rooney tog själv hand om straffen och skickade in kvitteringen.

Olycklig nickskarv

Och som inte det vore nog: Bara sex minuter senare kom även 2–1 för United.

Ryan Giggs frisparksinlägg damp ner på Arsenals försvarare Abou Diaby – som olyckligt nickskarvade in bollen i eget nät bakom en maktlös Manuel Almunia.