Publicerad 2013-07-16

Danmarks öde kan avgöras med lottning

Danmarks Nadia Nadimi deppar.

Danmark körde över Finland i den andra matchen i grupp A.

Men med tre minuter kvar av ordinarie tid nådde Annica Sjölund högst – och nickade, med Finlands första avslut på mål, in 1-1.

Nu kan Danmarks öde avgöras med lottning.

29 minuter in i matchen mellan Danmark och Finland hade de rödklädda kört över motståndarna.

Mia Brogaards långa skott hade letat sig in mål och redan innan dess hade en dansk kasse blåsts av för en, till synes, icke-existerande offside.

När klockan tickade upp mot den 87:e minuten ledde Danmark skottstatistiken med 21-0.

Totalt tre avslut på mål – i turneringen

Då knoppade Annica Sjölund in en hörna och 1-1 var ett faktum.

Det var Finlands blott andra avslut på mål i hela turneringen – totalt blev det bara tre.

Resultatet innebär att Danmark, som knep tredjeplatsen, äger ett öde som kan avgöras på chans.

Reglerna säger att flera lag på tredje plats med samma poäng avgörs med lottning.