3300 poliser på plats – efter fårattentatet

Publicerad 2014-04-06

Jumbon tog viktig seger mot rivalerna i ödesderbyt

Braunschweig besegrade Hannover med 3-0.

Cirka 3300 poliser på plats i söndagens heta Nidersachsen-derby.

Och det blev stökigt när Braunschweig höll Bundesliga-kontraktet vid liv efter 3-0-segern mot Hannover 96.

Efter matchen krävde hundratals Hannover-fans ledningens avgång.

Den här hälsningen mötte Hannover-spelarna när de kom till träningsanläggningen i fredags.

I fredags möttes Hannover-spelarna av ett dött får på träningsanläggningen – förmodligen placerat av Braunschweig-fans.

Den makabra bilden spreds på Twitter och händelsen polisanmäldes.

På matchdagen var det till en början betydligt lugnare – kanske tack vare de 3300 poliser som var på plats dagen till ära.

Hannover 96 hade inte mycket att sätta emot när Dominick Kumbela inledde målskyttet efter 14 minuter. Kort därefter gjorde norrmannen Håvard Kallevik Nielsen 2-0 och det blev inte bättre av att Hannovers mittfältare Andre Hoffmann visades ut i andra halvlek. Jan Hochscheidt fastställde sedan slutresultatet till 3-0.

"Mycket heta känslor"

– Det var tre väldigt viktiga poäng i en match med mycket heta känslor, sade Braunschweig-tränaren Thorsten Lieberknecht efter matchen.

Segern innebar att jumbon Braunschweig tog välbehövliga poäng i Bundesligas bottenstrid.

Braunschweigs vänsterback Ken Reichel tackade supportrarna:

– Fansen var sensationella. Atmosfären var otrolig. Vi hade gåshud före matchen. Det var kul därute i dag och vi förtjänade verkligen att vinna, sade han enligt bundesliga.com.

Krävde ledningens avgång

Men efter matchen blev det desto stökigare. Efter förlusten är nu även Hannover inblandade i bottenstriden på en 13:e plats.

Hannover-fansen samlats vid stadion i Hannover för att ta emot de hemvändande spelarna. Situationen var väldigt spänd när hundratals supportrar krävde ledningens avgång och ville att spelarna skulle komma ut och förklara sig, rapporterar Neue Presse.