Barcelona rasar efter ny förlust

Publicerad 2013-12-02

Busquets: "Domaren gjorde inte sitt jobb"

Barcelonas drömsvit är över.

Förlusten borta mot Athletic Bilbao på söndagen var lagets andra i rad – och efteråt riktade Sergie Busquets skarp kritik mot domaren.

– Domaren skötte inte sitt jobb, säger han.

Förra veckan förlorade ett skadedrabbat Barcelona Champions League-matchen mot Ajax med 2-1, trots att Ajax spelade med en man mindre större delen av andra halvlek.

I går var det dags igen. Med nyckelspelare som Lionel Messi, Victor Valdes, Jordi Alba, Carles Puyol och Dani Alves borta lyckades inte Barcelona hålla tillbaka Athletic Bilbao och de förlorade med 0-1 – lagets första ligaförlust den här säsongen.

"Förlusten gör saker och ting svåra"

Barcelona har inte förlorat två matcher i rad sedan i mars och nu noterar flera internationella tidningar, bland andra The Independent, att saknaden av Lionel Messi är stor. Barcelonas manager Gerardo Martino medger att laget är inne i en tuff period, men vill ändå inte kritisera spelet.

– Många pratar om resultat... Den här förlusten gör saker och ting svåra, säger han enligt ESPN.

– Men jag måste säga att jag ändå såg ett bra lag, i alla fall i första halvlek. Det var en av de bästa halvlekarna hittills den här säsongen. Och den här förlusten har ingenting att göra med den i Amsterdam.

Anklagar domaren

Men en incident strax innan Bilbaos ledningsmål i den 70:e minuten kunde ha ändrat matchbilden, enligt både Gerardo Martino och mittfältaren Sergio Busquets. Bilbaos Ander Iturraspe fällde Neymar som siste man – men domaren nöjde sig med att varna Iturraspe.

– Enligt mig är det rött kort. Det kunde ha förändrat hela matchen. Domaren skötte inte sitt jobb bra, säger Busquets enligt Goal.com.

Busquets får medhåll från Gerardo Martino.

– Jag tycker att det var en stor händelse som kunde ha ändrat matchen helt och hållet, säger han.

Både Atlético Madrid och Real Madrid vann sina respektive matcher i helgen. Atlético ligger nu på samma poäng som Barcelona, tätt följd av Real tre poäng bakom.

Nästa match för Barcelona blir borta mot Cartagena i Copa del Rey på fredag.