Skickade passning till förbundskaptenen – i blågula skor

En blå sko – en gul.

En signal till förbundskapten Lars Lagerbäck om en plats i EM-truppen?

–?Om jag inte varit skadad under våren hade jag kommit med. Lätt, säger Erkan Zengin.

Blåa och gula skor - en passning till Lars Lagerbäck? Zengin själv tror att han hade platsat – om inte skadan kommit i vägen.

Erkan Zengin sprang ut på Söderstadion i går kväll med en blå sko på vänsterfoten och en gul sko på högerfoten. Med den gula skickade han passningen till Charlie Davies som kvitterade till 1–1.

”En liten gest”

Efteråt fick Erkan frågan om skovalet var en passning till förbundskapten Lars Lagerbäck om att han borde komma med i EM-truppen som presenteras i dag.

–?Det var en liten gest, säger Erkan.

På allvar?

– Nej, jag skojade bara.

Så varför en blå sko och en gul?

–?Den blåa är två stor­lekar större. Jag har fort­farande lite problem med vänsterfoten. Högerfoten är perfekt nu.

Måste bli jämnare

Erkan Zengin har haft problem med sina hälsenor under våren, annars hade han kommit med i EM-truppen tror han.

–?Jag har bara gjort tre bra matcher i år. Jag måste bli jämnare.

Men om du hade varit frisk hela våren, då hade du kommit med?

–?Lätt, säger Erkan med ett skratt.

Hammarby gjorde sedan ytterligare ett mål och vann matchen med 2–1, trots spel med en man mindre i 50 minuter på grund av José Monteiros frilägesutvisning.

–?Jag hade köpt gult kort och straff, men rött kort och straff var lite hårt, säger Monteiro.

Skrek på läktaren

Skönt för dig att lagkamraterna kunde vända matchen?

–?Otroligt skönt. Jag satt på läktaren och skrek så in i helvete. Jag var inne i omklädningsrummet i paus och sa att jag var ledsen över att ha försatt oss i den situationen, men att jag trodde att vi kunde vända på det. Och det gjorde vi, säger José Monteiro.

Petter utan stress

Petter Andersson spelade fram till matchens andra mål och har gjort en stark vår. Är han kvar i Bajen efter uppehållet?

–?Jag räknar med att vara kvar, men kommer det något får jag ta ställning till det. Men jag känner mig rätt harmonisk och lugn och känner ingen stress, säger Petter.