Ingelstens hattrick sänkte belgiska Gent

Kalmar marscherar vidare i Europa.

Kalmar är klart för Uefa-cupen efter 4-0 mot belgiska Gent.

Allsvenskans skyttekung Patrik Ingelsten blev stor matchhjälte – med tre mål.

Kalmar är på väg mot sitt första SM-guld någonsin och är redan klart för final i svenska cupen.

Och framgångarna bara fortsätter.

På torsdagskvällen vände smålänningarna på steken och tog sig vidare till Uefa-cupens första omgång efter 4-0 mot belgiska Gent.

Fick en drömstart

Belgarna hade 2-1 att gå på från hemmamötet men det var Kalmar som tog ledningen i första halvlek via ett självmål redan efter fyra minuter.

En drömstart förstås – som följdes upp med en lika drömlik avslutning.

I andra halvlek tog Rasmus Elm och Patrik Ingelsten över showen.

Gent flyttade upp och skapade en hel del vassa chanser. Bland annat så rensade Kalmar undan bollen på mållinjen två gånger.

Då slog Ingelsten till och punkterade matchen med ett äkta hattrick.

”En enorm insats”

2-0 kom i 54:e matchminuten och följdes senare upp med både 3-0 och 4-0 under matchens sista tio. Ingelsten var iskall i avsluten och visade varför han toppar den allsvenska skytteligan.

Vid samtliga mål stod Rasmus Elm för förarbetet.

– En enorm insats, vi vinner med 4-0 mot bra belgiskt lag, det är fantastiskt, säger Ingelsten till TV4 Sport.

Han tackade Elm-brorsan Rasmus för hjälpen.

– En fantastisk fotbollsspelare. Han spelade fram till alla tre.

Framgången är Kalmars största så här långt i Europa. Klubben har spelat i Uefa-cupen, Cupvinnar-cupen och Intertoto-cupen tidigare men aldrig nått så här långt.

I morgon, fredag, lottas första omgången i Uefa-cupen.