Dagens namn: Simon, Simone

Qviding skrällde mot Örgryte

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-29

Örgryte hade chansen att rycka till sig ett försprång på sex poäng i superettan i kampen om en plats i fotbollsallsvenskan nästa säsong.

Men måndagskvällens motståndare Qviding tog revansch för 1–3-förlusten i juni och tog en skrällseger med 2–0 på konstgräset på Valhalla.

Qviding-jubel.

Mittfältaren Josef Karlsson gav Qviding ledningen i 48:e minuten och spelade sju minuter senare fram Hannes Stiller till 2–0. Örgryte saknade avstängde Marcus Allbäck i måndagens match men är kvar i ledning, tre poäng före Assyriska och sex poäng före Åtvidaberg som dock har en match tillgodo på toppduon.

Viktig seger i bottenstriden

Enköping tog en viktig seger i bottenmötet med Limhamn/Bunkeflo. Hemmalaget Enköping fick en mardrömsstart med målvakten Djordje Pantic utvisad i sjunde minuten och underläge med 0–1 på straff fyra minuter senare. Kvitteringen kom på straff efter en knapp halvtimme, men bortalaget tog ledningen på nytt tidigt i andra halvlek.

Hemmalaget kvitterade genom anfallaren Anders Lindberg i 62:a minuten. Lindberg spelade sedan fram inbytte Mats Lundin till 3–2, som kom väldigt lägligt i den 90:e minuten.

Enköping passerade Degerfors i tabellen men är kvar på nedflyttningsplats även om laget nu har lika många poäng som Limhamn/Bunkeflo på kvalplats.

I måndagens tredje match vann Landskrona hemma mot Mjällby med 4–2.