Dagens namn: Simon, Simone

Örgryte körde över Enköping

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-06-16

Toppstriden tätnar i superettan

Björn Anklev blev tremålsskytt när Örgryte på bortaplan besegrade Enköping med hela 5–0 i måndagens omgång i superettan.

trippelskytt Björn Anklev gjorde tre av Örgrtes mål i mötet med Enköping.

Efter inledande mål av Martin Dohlsten och Tommy von Brömsen var det dags för Anklevs hat-trick som inleddes i den 38:e minuten. En kvart in i andra halvlek kom mål nummer två innan Anklev kunde avsluta med 5–0 i den 64:e matchminuten.

Det spelades fler matcher under måndagen. Tabelltrean Häcken hade inga problem med mittenlaget Degerfors. Matchen slutade 3–0 efter att Jonas Henriksson satt det avslutande målet på tilläggstid.

Även i Landskrona blev det mål på tilläggstid då Matthias Eklund punkterade matchen mot Falkenberg genom sitt 2–0-mål.

I och med måndagskvällens segrar behåller Häcken, Landskrona och Örgryte plats tre, fyra och fem i tabellen.

Bottenmötet mellan Väsby och Jönköpings Södra slutade 1–1.