Guardiola pressad efter kryss

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2008-09-13

Barcelona tappade ledningen

Pep Guardiola.

Barcelonas nye tränare Pep Guardiola har fått en minst sagt tuff start på sitt uppdrag. Förlust med 1–0 i premiären och på lördagen bara 1–1 hemma mot Racing Santander.

Ett kraftigt bollinnehav. Stor kontroll över matchens skeenden. Ledningen med 1–0 med 20 minuter kvar att spela. Ändå fick alltså Barcelona bara med sig en poäng från matchen mot Racing Santander. En poäng som med lite otur kunde ha blivit noll. Barcelona har problem. De gick mållösa från matchen borta mot Numancia som vann med 1–0 och i kväll mot Santander hade de svårt att skapa chanser trots att de tryckte på större delen av matchen.

Giftiga kontringar

En straff såg ut att rädda hemmalaget när Lionel Messi gjorde 1–0 i den 71 minuten. Men bara sex minuter senare kom kvitteringen via en frispark. Pereira styrde in målet som innebar en ny ledningsjakt från Barcelona och den desperata satsningen i offensiven höll på att kosta ytterligare ett mål i baken när Racing fick många bra kontringslägen som laget dock inte kunde utnyttja. Ställningen stod sig ända till slutet och hemmalaget lämnade Camp Nou under busvisslingar.

Nye tränaren Josep Guardiola har det tungt för tillfället. Nu krävs det seger i Champions League hemma mot Sporting på tisdag om han ska få någon arbetsro framöver.

Samtidigt som Barcelonas mörker fortsatte tog Sevilla säsongens första seger och hoppade med sina fyra poäng upp i toppen av tabellen. Notoriske målskytten Frederic Kanoute dundrade upp avgörande 4–3-målet i krysset mot nykomlingen Gijon. Den första halvleken spelades i ett hysteriskt tempo och i paus var ställningen 3–3.

Valladolid vann hemma mot Atletico Madrid med 2–1, trots att Pedro Lopez blev utvisad i hemmalaget redan i den elfte minuten.