Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2005-09-05

AIK:s lucka minskar

AIK blev förnedrade av Boden igår.

Då tog de andra topplagen chansen.

Både Öster och Gais vann kvällens matcher och minskade luckan upp till serieledarna.

Öster besökte Behrn Arena i Örebro. Det bjöds inte på någon drömfotboll – men väl på ett drömmål.

Ett nonchalant Örebroförsvar tappade bollen till Martin Claesson, som levererade vidare till Marcus Jonsson.

Jonsson drämde till – och fick en fantastisk träff. Peter Westman hann inte reagera, utan kunde bara titta på när bollen for in i hans vänstra kryss.

Bortdömt Örebro-mål

Örebro hade initiativet under större delen av matchen, men var märkligt fantasilösa i sina anfall. Det farligaste som skapades var distansskott, från bland andra duktiga Angel Carreño och Jon Lundblad. I matchens slutminuter lyckades Örebro få in bollen i mål – men målet blev, mycket tveksamt, bortdömt för offside.

Örebro tryckte på de sista minuterna, men laget hade inte turen på sin sida.

Gais och Öster närmar sig

I Göteborg vann Gais över nedflyttningskandidaten Västerås. Skytteligaledaren Wilton Figueiredo inledde målskyttet på stopptid i första halvlek. Nya Joseph Cole ökade på i den 73:e minuten innan Figueiredo satte sitt trettonde mål för säsongen – även denna gång föll målet på stopptid.

Måndagskvällens tredje match slutade 3-0 till Åtvidaberg hemma mot Falkenberg. Målskyttar på Kopparvallen var Pontus Karlsson, Tommy Thelin och Yannick Bapupa.

Öster ligger kvar på andra plats, nu endast två poäng efter AIK. Gais ligger trea ytterligare tre poäng efter.

Åtvidaberg lyfte från tionde till sjunde plats och har nio poäng upp till kvalplatsen.