Topplagen vann

Uppdaterad 2011-03-08 | Publicerad 2006-08-24

Storseger för Trelleborg mot Landskrona

Topplagen Trelleborg och Brommapojkarna fortsätter att imponera i toppstriden av Superettan.

Båda lagen vann i kväll, Trelleborg besegrade Landskrona med klara 5–0 medan Brommapojkarna besegrade Umeå med 3–2.

Toppstirden i Superettan ser mer och mer ut att handla om tre lag, Trelleborg, Örebro och Brommapojkarna.

Örebro satte press på Trelleborg och BP i och med 2–1-segern över Degerfors i onsadags kväll – men såväl Trelleborg som BP klarade pressen.

Trelleborg svarade för en mycket bra match hemma på Vångavallen i kväll när exallsvenska Landskrona besegrades med hela 5–0. redan i halvtid hade hemmalaget en tremålsledning och sen kunde man spela av den andra halvleken.

Tuffare var det för Brommapojkarna i laget möte med Umeå. BP hade visserligen en 2–0-ledning redan efter 22 minuter, men gästerna kom tillbaka och hade kvitterat innan paus. Matchvinnare blev Joakim Hagernäs i den 63:e minuten.

Trelleborg toppar tabellen med 47 poäng, Örebro är tvåa med 42 och skuggas av Brommapojkarna med 41.

sportbladet.se (websport@aftonbladet.se)