Publicerad 2024-10-19 20.35

William Saliba blev utvisad.

Då åkte Arsenal på säsongens första förlust.

– Det är en stor skräll, säger Martin Åslund i Viaplay.

Arsenal inkasserade i dag säsongens första förlust i Premier League när Bournemouth segrade med 2–0 hemma mot Vitality Stadium.

En stor anledning till detta kan vara den tidiga utvisningen som drabbade William Saliba när han drog ner en hemmaspelare i friläge efter bara 30 minuter.

Därefter hade gästerna svårt att skapa några högkaratiga målchanser.

Stjärnorna saknades

I stället var det Ryan Christie som dundrade in ledningsmålet i den 70:e minuten efter en fast situation.

David Raya drog ner en motståndare i straffområdet en stund senare och Bournemouth fick då straff.

Justin Kluivert var säkerheten själv från elva meter.

– Det är en stor skräll, men som matchen utvecklar sig är det ganska logiskt. Det är utvisningen som blir avgörande, säger Martin Åslund i Viaplay.

Arsenal, som saknade Martin Ödegaard och Bukayo Saka, är nu en poäng efter Liverpool i serieledning.