IFK Norrköpings läge blir allt mer prekärt.

Hemma mot BP misslyckades man vinna för nionde gången i följd.

Med tre omgångar kvar är kamratklubben bara en poäng från negativt kvalspel.

Inte sedan den 10 augusti, 72 dagar sedan, har IFK Norrköping vunnit i allsvenskan.

I dag kom nionde raka matchen utan seger när man fick nöja sig med 1–1 och en poäng hemma mot BP, som inte har något att spela för.

Gästerna tog dessutom ledningen i den första halvleken genom Theo Bergvall innan Arnor Traustasson kvitterade precis före pausvisslan.

En poäng från kval

I den andra gick Norrköping för segern, men hade svårt att skapa några riktigt feta chanser. Närmast var det när Traustason hade en boll i mål, men islänningen var offside.

Poängtappet innebär en oviss avslutning för kamratklubben, som är en poäng från att tvingas kvala sig kvar i allsvenskan.

– Jag tycker om man isolerar den här matchen att det stundtals är bra. Men i situationen vi är i önskar vi mer, tre poäng. Jag tycker vi dominerar i andra halvlek och har det mesta. Det är därför man känner att fan vi skulle haft tre poäng, säger Jacob Ortmark i Max.

Peking möter närmast IFK Värnamo, som ligger poängen efter i tabellen, på söndag och avslutar därefter med Djurgården borta och AIK på hemmaplan.