Ancelottis huvudbry inför CL-finalen

Ny Courtois-nolla – stjärnorna glänste för Real Madrid

Uppdaterad 2024-05-31 | Publicerad 2024-05-14

Offensiven med Vinicius Jr i spetsen levererade för Real Madrid.

Samtidigt höll Thibaut Courtois sin tredje raka nolla när Alavés besegrades med 5–0.

Frågan är om han får starta i Champions League-finalen?

Champions League-final 2024: Allt om Borussia Dortmund-Real Madrid

Tränaren Carlo Ancelotti har i alla fall öppnat för det.

– Lunin har haft en fantastisk säsong men Courtois är också världens bästa målvakt, sade Ancelotti på en presskonferens inför matchen mot Alavés.

Thibaut Courtois har minst sagt imponerat sedan återkomsten från sin svåra knäskada. På tre matcher har han hållit nollan i samtliga och trots att 5–0 mot Alavés vittnade om en storseger stod belgaren för sin beskärda del av fina räddningar.

I 32-åringens frånvaro har dock ukrainaren Andrij Lunin vaktat målet med bravur och han stod även i båda CL-semifinalerna mot Bayern München.

Casillas: ”Lunin borde spela”

Klubbens målvaktslegendar Iker Casillas är i alla fall team Lunin i frågan när det kommer till vem som ska stå i Champions League-finalen mot Borussia Dortmund.

– Lunin borde spela, något annat vore orättvist. Han var visat att han är en målvakt som man kan lita på i alla situationer, sade han till Cadena Ser.

Offensiv show

Två ligamatcher återstår innan CL-finalen den 1 juni. Men oavsett vem som står har det spanska storlaget en offensiv grund som är stabil att stå på.

Det visade man mot Alavés.

Jude Bellingham gjorde mål redan efter tio minuter och i paus ledde laget med tre mål. Till slut blev det 5–0 i en match där Vinicius Jr blev tvåmålsskytt och den turkiske stortalangen Arda Güler fastställde slutresultatet i den 81:a minuten.