Uppdaterad 2011-03-10 | Publicerad 2010-05-29

Vänster sidan imponerade mest i första halvlek

Erik Hamrén gjorde landskampsdebut på hemmaplan och hade flera spelare på nya positioner, med ett helt nytt spelsystem.

Ola Toivonen var ensam anfallare och tänkt målskytt.

I halvlekens sista minut gjorde 23-åringen 1–0 och sitt första landslagsmål – med axeln.

Det var mer bosniska fans på Råsunda än svenska och det hördes.

Matchen inleddes piggt och chanser skapade åt båda håll.

Erik Hamréns nya spelsystem öppnade ytor både framåt och bakåt, men 0–0 höll sig.

Hela vägen till första halvleks sista minut.

Då kom Behrang Safari springades på vänsterkanten och slog ett inlägg.

Ola Toivonen var framme med huvudet men missade nicken helt. Men bollen gick turligt ner på hans axel och flög in i mål.

”Fruktansvärt isolerad”

Målet spräckte Sveriges nolla och blev Toivonens första mål i a-landslaget.

– Stundtals ser det bra ut, speciellt vår vänsterkant är bra tycker jag, säger målskytten i halvtid.

Hans nya roll som ensam anfallare hade han delade åsikter om.

– Man är fruktansvärt isolerad stundtals, men jag får hyfsat hjälp av Kim (Källström) ibland, menar Toivonen.

Sverige gick in i andra halvlek med 1–0-ledning men bara minuten in på halvleken fick Bosnien en frispark.

Sejad Salihovic sköt en klockrent frispark som Andreas Isaksson var på, men bollen gick stolpe in.

Till slut blev resultatet 4–2 till Sverige efter två mål från Martin Olsson och ett från Marcus Berg.