Real Madrid vidare efter sammanlagt 3-2 mot United

Cristiano Ronaldo skickade ut sin gamla klubb från Champions League.

Efter det avgörande målet bad Real Madrid-spelaren om ursäkt.

– Det var känslosamt för mig, säger Ronaldo till Sky Sports enligt AP.

Den 28-årige portugisen räddade Real Madrid på hemmaplan när han nickade in 1-1 mot Manchester United i den första åttondelsfinalen. I returen på Old Trafford var det återigen Cristiano Ronaldo som stod i centrum.

Portugisen, som är älskad av United-fansen efter åren i klubben, blev matchhjälte för Real Madrid.

Med 20 minuter kvar av ordinarie tid väggspelade Gonzalo Higuain med Mesut Özil innan argentinaren skickade in bollen lågt längst marken. På bortre stolpe kom Ronaldo glidande och stötte in 2-1.

”Det finns inte ord”

28-åringen firade inte målet, utan bad om ursäkt efter att bollen gått in.

– Mottagandet var otroligt. Det var känslosamt för mig, i båda matcherna, särskilt i kväll, säger Ronaldo.

– Det finns inte ord för att förklara vad jag känner. Supportrarna fick mig att känna mig blyg, jag kunde inte spela mitt vanliga spel.

United pressade sedan på för att få till en kvittering och hade flera chanser. Nemanja Vidic, som hade en nick i stolpen i första halvlek, var nära vid en hörna men Real Madrid-målvakten Diego Lopez räddade.

”Känner mig glad inombords”

Resultatet betyder att Real Madrid är klart för kvartsfinal efter sammanlagt 3-2.

– Hur som helst hjälpte jag mitt lag och jag känner mig glad inombords. Å andra sidan är jag ledsen över att Manchester United är utslaget, säger Ronaldo.

Efterspelet blev inte roligt. Uniteds spelare och manager var väldigt irriterade och gick till attack mot domarna i spelartunneln.