Snuvade på ny jättevändning

Publicerad 2014-05-01

Valencia var på väg mot en ny supervändning.

Men Sevilla räddade finalplatsen med en 3-1-reducering i fjärde övertidsminuten.

– Jag tillägnar målet till min familj, säger finalskytten Stéphane M'bia, enligt Marca.

Spansk fotboll är minst sagt het just nu. Efter kanoninsatser av Madridlagen i Champions League-semifinalerna i veckan så var det dags för Valencia och Sevilla att göra upp om en finalplats i Europa League-finalen.

Sevilla kom till Mestalla med en 2-0-ledning från första mötet, men det såg ut att inte räcka mot vändningsspecialisterna Valencia.

Laget som "borde" åkte ut redan efter att ha förlorat första kvartsfinalen med 3-0 mot Basel, men då mirakelvände man på hemmaplan och vann med 5-0 på Mestalla.

Övertidsdrama

Nu gjorde Sofiane Feghouli 1-0 efter 14 minuter och 2-0 kom bara 12 minuter senare när Jonas nickade in 2-0 via Beto i bortamålet.

I 70 minuten snappade mittbacken Jeremy Mathieu upp en andraboll efter hörna som han skickade rakt upp i taket till 3-0. Där och då var vändningen fullbordad, men dramat var inte över än.

I den 94:e minuten nickade Stéphane M'bia in 3-1-målet som plötsligt skickade Sevilla till finalen på Juventus Stadium den 14 maj.

En nästan gråtfärdig M'bia hyllade sin familj direkt på slutsignal.

– Jag tillägnar den här till min familj. Min far och min mor därför deras liv har varit mycket svårt, säger kameruanen.