Dagens namn: Magnus, Måns

”Jag kanske måste krama Zlatan igen”

Uppdaterad 2014-02-19 | Publicerad 2014-02-18

Engelske profilen återigen lyrisk efter nytt drömmål

”Världsklass! Jag vill gå och ge dig en manskram”, skrek Stan Collymore efter att Zlatan Ibrahimovic gjort världens vackraste mål 2013.

På tisdagen var det dags igen efter att svensken bombat in 3-0 i 4-0-segern mot Leverkusen.

”Jag kanske måste ge Zlatan en till manskram i kväll”, skriver Collymore på Twitter.

Paris Saint-Germain reste till Tyskland med pressen på sig som favorit i åttondelsfinalen i Champions League. Redan efter 45 minuter hade de levererat med eftertryck.

Blaise Matuidi gjorde 1-0 efter tre minuter och sen var det dags för Zlatan Ibrahimovic att ta över huvudrollen. Efter att Ezequiel Lavezzi ordnat en straff placerade Zlatan dit 2-0.

– Det var mycket viktigt att starta bra vilket vi gjorde. Det öppnade för vårt spel, säger Ibrahimovic i appen Zlatan Unplugged.

Zlatan: Kändes grymt bra!

Sen smällde det rejält. Med 42 minuter på klockan rann bollen ut till svensken utanför straffområdet. 32-åringen drog då till med vänstern, hans sämre fot, stenhårt upp i det bortre krysset.

– Jag sköt med vänstern och den går rakt i mål. Kändes grymt bra!

Ett skott som uppmättes till 103 kilometer i timmen och fick engelske legendaren Stan Collymore att återigen gå upp i falsett. Den förre storspelaren kommenterade Sveriges seger mot England på Friends Arena när Zlatan cykelsparkade in målet som senare utsågs till världens vackraste 2013 av Fifa.

”Åh, herregud, det är ett galet mål. Det är det galnaste mål jag någonsin sett på en fotbollsplan. Helt otroligt av Zlatan Ibrahimovic. Världsklass! Jag vill gå och ge dig en manskram. Vilken vacker match, spelad på ett vackert sätt. Vilken avslutning. Det är inte ofta jag ställer mig upp och applåderar men Zlatan Ibrahimovic…”

Lukaku: Han är ett skämt”

På tisdagen blev Collymore kramsugen igen.

”Jag kanske måste ge Zlatan en till manskram i kväll”, skriver engelsmannen på Twitter.

Även Evertons anfallare Romelu Lukaku var imponerad.

”Han är ett skämt. Ibracadabra”, skriver Chelsea-lånet.

De två målen innebär att Ibrahimovic nått drömgränsen tvåsiffrigt med mål på en CL-säsong, tio stycken just nu. Med det är han bäst i hela turneringen före Cristiano Ronaldo på nio mål.

– Det har gått bra i Champions denna säsongen. Hoppas det fortsätter, säger 32-åringen.

I slutet fick nyförvärvet Yohan Cabaye även placera in 4-0 i det första krysset vilket ger PSG ett utmärkt utgångsläge inför returen på hemmaplan.

– Hela laget ska ha beröm – och det är förför jag gör det bra.