Dagens namn: Bror

Historisk chockstart av Manchester City

Publicerad 2013-11-24

Körde över Tottenham på hemmaplan

Uppgivna Tottenham-spelare ser på när Alvaro Negredo gör 5-0 i utskåpningen på Etihad Stadium.

Det tog 14 sekunder för Jesus Navas att ordna en historisk drömstart för Manchester City.

Sen körde man fullständigt över Tottenham.

– Andra lagen får ursäkta, det var en uppvisning i dag, säger experten Bosse Pettersson i Viasat-studion efter Citys 6-0-seger.

Tottenham hade inför storlagens möte endast släppt in sex mål på hela säsongen i ligaspelet.

Nu släppte man in sex mål – i samma match.

Manchester City, med John Guidetti på bänken, körde fullständigt över Spurs hemma på Etihad Stadium när man vann med 6-0.

– Vi visade återigen att vi kan vinna hemma, vår form håller i sig här, konstaterar Samir Nasri för Sky Sports efter segern och fortsätter:

– Alla målen var fina, det är svårt att välja ett. Vi är glada över sättet vi spelade och att vi höll nollan.

Målexplosionen på Etihad Stadium inleddes redan efter 14 sekunder. Domaren Howard Webb hade knappt hunnit blåsa igång mötet innan Jesus Navas gjorde 1-0.

Snabbaste målet – någonsin

Spurs-målvakten Hugo Lloris stod för en olycklig utrensning vid sin första bollkontakt och till slut hamnade bollen i nät. En drömstart för City – och historiskt snabbt mål av Navas. Det är det snabbaste City-målet någonsin i klubbens Premier League-historia.

Och Tottenhams mardrömseftermiddag stannade alltså inte där. Sergio Agüero avslutade målskyttet i första halvlek när han prickade in 3-0.

– Man gör allt med självförtroende och njuter sig genom matchen, säger Viasat-kommentatorn Glenn Strömberg som samtidigt sågade Spurs försvarsspel:

– De gör sin sämsta halvlek i Premier League hittills och det är inte rätt läge att göra det på Eastlands.

Citys dominans fortsatte i andra halvlek och när Jesus Navas avslutade festen med att göra 6-0 på tilläggstid var Tottenham ett avklätt lag.

”Har PL:s bästa offensiv”

– Det började katastrofalt för Tottenham och slutade ännu mer katastrofalt. Riktigt, riktigt blekt av Tottenham, säger Glenn Strömberg.

Bosse Pettersson hyllade Citys offensiv, laget är fortsatt obesegrat hemma.

– När de når dagsformen och presterar dem här fotbollen vill jag påstå att de har Premier Leagues bästa offensiv. De andra lagen får ursäkta, det var en uppvisning i dag.