Barcelona krossade Numancia på Camp Nou

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-24

Men ribbträff blåste Messi på ett hattrick

Cirkus Barcelona rullar vidare.

På lördagskvällen hade laget stor show när bottenlaget Numancia krossades med 4–1.

Lionel Messi blev tvåmålsskytt.

Numancia besegrade Barcelona på hemmaplan (katalanernas enda förlust i serien den här säsongen). Men i kväll fick Barça revansch.

Efter en mållös första halvlek på Camp Nou tog Barcelona ledningen fyra minuter efter paus. Dani Alves lyfte bollen över sin försvarare och nickade fram bollen till Lionel Messi som stötte bollen förbi målvakten Juan Pablo.

Fyra minuter senare fick Pablo åter hämta bollen ur nätmskorna. Andrés Iniesta lättade fram bollen till Samuel Eto’o som placerade in bollen med vänstern.

Berkero reducerade sedan med ett sanslöst vacker frispark som Victor Valdes var chanslös på.

Messi blåst på hatrick

Men gästerna, som ligger fyra från slutet, orkade inte pressa fram någon kvittering.

I stället kunde Thierry Henry i 71:a minuten vända på en femöring i straffområdet och placera in 3–1 intill stolproten. Och bara fem minuter senare petade Lionel Messi peta in 4–1 i tom bur på returen efter sitt eget skott.

I slutminuterna var Messi nära att fullborda ett hattrick, men lyftningen träffade ribban.

Hälften av seriematcherna är nu avverkade. Barcelona har förvisso en match mer spelad än tvåan Real Madrid, men leder ligan med smått ointagliga 15 poäng.