Succé för Kennedy

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-09-13

Mål och assist från svensken

Nye managern Martin Jol har tinat upp Marco Van Bastens frysobjekt Kennedy Bakircioglü. På söndagen fick svensken chansen från start mot NAC Breda och tackade för förtroendet med ett mål och en assist i 6-0-segern.

I sin första start för säsongen började Kennedy med att assistera Dario Cvitanick fram till 1-0. Svensken sköt från nära distans och tog sedan hand om returen, rundade målvakten och assisterade lagkamraten som bara hade att slå in bollen i det öppna målet.

Nickade in Ajax femte mål

Bakircioglü krönte sedan insatsen med att själv nicka in matchens och Ajax femte mål. Planens bäste spelare Luis Suarez assisterade svensken som med pannan satte bollen i nätmaskorna i den 53:e minuten.

Ajax hade stor fest mot Breda och vann matchen med hela 6-0. Ställningen var 4-0 redan i halvtid och förnedringen blev total efter Kennedys mål och Cvitanichs andra i den 63:e minuten.