Sportbladet

Dagens namn: Uno

Drogba räddade Chelsea från fiasko

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-08-15

1-1: Didier Drogbar måttar för frisparken. Med en väl avvägd bredsida smeker han bollen över muren och till vänster om Hull-keepern Boaz Myhill. 2-1: Drogbas läckra segermål. Lobbinlägget är utom räckhåll för Myhill.

Didier Drogba blev hela Chelseas hjälte när hans läckra lobb seglade in på övertid. Skrällen uteblev. Chelsea vann premiären mot Hull med 2–1.

– Det var menat som ett inlägg, säger Drogba om segermålet.

Det satt minst sagt hårt inne. Chelsea ska vara tacksamt för resultatet även om man var det bättre laget. Precis som ifjol höll Chelsea på att tappa poäng hemma mot Hull. Då klev superanfallaren Didier Drogba fram med sitt andra mål för dagen. Tid: tilläggstid.

Hårt arbetande

Ett antal fina anfall där avsluten inte höll lika hög klass, parat med ett hårt arbetande Hull och en storspelande målvakt höll annars så när på att innebära två förlorade poäng.

Riktig kanon

I matchens inledning talade allt för ett snabbt Chelsea-mål. Men då tystade Hull hemmapubliken på Stamford Bridge. Alerte George Boateng drog på en riktig kanon som stoppades av en täckande Chelsea-spelare. Returen nådde så småningom Stephen Hunt som kunde pricka in 0–1 bakom Petr Cech.

– Vilken skräll, konstaterade Canal Plus expertkommentator Pelle Blohm.

Ordningen återställd

Men bara tio minuter senare var ordningen återställd när hemmalaget fick en frispark i utsökt läge. Didier Drogba förvaltade den på bästa sätt. Det såg lika enkelt ut som elegant när ivorianen bredsidade bollen över muren och ner till vänster om Boaz Myhill.

Resultatet stod sig i halvtid.

Ohotad

Efter paus tryckte Chelsea på hårt för ett ledningsmål. Men mängder av chanser räckte inte, exempelvis nickade en ohotad Kalou metern över, och Anelka och Carvalho brände en dubbelchans.

Det blev ingen utdelning förrän klockan visade 92 minuter. Då drog Drogba upp ett anfall på sin vänsterkant. Inlägget, ja det var menat så erkände Drogba efteråt, blev till en perfekt lobb över stackars Boaz Myhill i målet. 2–1 till Chelsea, en skönt start för laget och nye tränaren Carlo Ancelotti.