Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-06-11

Ångar på i toppen av superettan

Mjällby ångar på.

Serieledande Mjällby fortsätter ånga på i toppen av superettan.

På torsdagen kom lagets femte bortaseger och den var i det stabilaste laget då Jönköpings Södra motades ner med 3–0 på Stadsparksvallen.

De formstarka gästerna inledde matchen piggast och tog sedan ledningen halvvägs in i denna då chilenaren Juan Robledo slog in en retur efter hörna. J-Södra saknade inte chanser och efter några hyfsade lägen jämnade hemmalaget ut spelet lagom till pausvilan.

Ekenberg dubbel målskytt

Men då Mjällby tidigt i den andra akten utökade ledningen var det ridå ner för de gröna. Marcus Ekenberg plockade skickligt ner Robin Cederbergs inlägg i straffområdet och avslutade distinkt, likt den skyttekung han är.

Det var också han som definitivt punkterade matchen med tolv minuter kvar när han skallade in sitt sjätte mål för säsongen på Johan Svenssons inlägg.

Därmed håller Mjällbys fina bortasvit i sig. Laget har ännu inte förlorat på bortaplan och torsdagens seger var den femte av sex möjliga.

För Jönköping går det däremot tyngre för tillfället. Efter att ha vunnit sina tre första hemmamatcher har man nu följt upp det med att förlora de tre senaste.