Dagens namn: Dagmar, Rigmor

Mourinho: Zlatans mål världsklass

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-03-08

Sköt 1–0 efter två minuter

Zlatan Ibrahimovic var tillbaka – och gjorde ett drömmål efter två minuter. Då vann Inter på nytt.

– Ett världsklassmål, säger tränaren José Mourinho.

3–3 mot Roma och 0–3 mot Fiorentina. Att segermaskinen Inter hackar när Zlatan Ibrahimovic inte spelar är ingen hemlighet. Och historien upprepar sig: när Zlatan gör comeback vinner Inter.

15:e målet i ligan

I 2–0-segern mot Genua tog det bara två minuter innan svensken hade gjort mål. Zlatan tog emot en långboll i farten och lobbade elegant in ledningsmålet bakom en chanslös Rubinho i Genuas mål.

– Zlatan gör ett världsklassmål, säger Intertränaren José Mourinho till klubbens hemsida.

Målet var Zlatans 15:e i ligan och bådar gott inför onsdagens returmöte i Champions League mot Manchester United. Anfallaren såg inte ut att hämmas av sin skada och var i vanlig ordning den Inter byggde upp sitt anfallsspel kring.

Svenskan hann även med att varnas för en tuff tackling samt få en målvaktsutspark i mellangärdet. Zlatan grinade illa men återhämtade sig och spelade vidare hela matchen.

En kvart in i den andra halvleken utökade den 18-årige supertalangen Mario Balotelli ledningen efter att ha rundat målvakten. Men målet blev omdiskuterat. På repriserna syntes att hela bollen inte var över mållinjen när den rensades bort av Genuaförsvaret.