CL-fiaskot: Kalmar förlorade i Debrecen

Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-07-15

Ungerska mästarna besegrade Kalmar med 2–0

DEBRECEN. Sverige har inte haft ett lag i Champions League sedan 2000. Och den mörka trenden ser inte ut att brytas i år heller. Debrecen vann första mötet med Kalmar med 2–0 i storturneringens andra kvalrunda. Första målet blev omtalat.

– Det var offside, säger KFF-kaptenen Henrik Rydström till Sportbladet.

Matchen tog ordentlig fart i andra halvlek. Kalmar FF var tillbakapressade första 45 minuterna men tog över spelet allt eftersom och hade flera bra målchanser i andra halvlek. Daniel Sobralense blev värste målsumpare när han brände 2-3 riktigt heta lägen.

Debrecen kontrade in 1–0

Och mitt i den värsta Kalmar-pressen (73) stack Debrecen mellan med en vass kontring. KFF:s mittback Stefan Ålander skulle kliva upp och ställa hemmaspelaren offside. Men misslyckades. Inhopparen Lorent Oláh spelade fram Jozsef Varga med en djupledsboll. Och 1–0 var ett faktum. TV-bilderna visar dock att offsidesituationen är diskutabel.

– Första instinkten är att det är offside. Och Lantz (Joachim) säger att det var offside, men å andra sidan säger han alltid så, säger Kalmars lagkapten Henrik Rydström till Sportbladet.

Kiss punkterade matchen

Kalmar fortsatte pressen efter målet men spelarna mattades rejält i den 33-gradiga hettan i den ungerska staden. Med fyra minuter kvar att spela punkterade Debrecens lagkapten Zoltan Kiss matchen med ett precist skott ett par meter utanför straffområdet. Petter Wastå i KFF-målet var chanslös. Om en vecka är det retur på Fredriksskans i Kalmar. Då är det allt eller inget som gäller för Kalmar FF. Man måste vinna med minst två mål för att inte slås ut.