Han gjorde båda målen i 2–1-segern mot Köln.

– Vi har sett vad han kan tillföra, säger Arsenals manager Arsene Wenger.

Arsenal betalade 110 miljoner kronor för att köpa loss Gervinho från Lille.

Det kan visa sig vara väl spenderade pengar. I dag debuterade han för sitt nya lag – och visade omgående att han är en vass målskytt.

Han gjorde båda målen när Arsenal vann med 2–1 i en träningsmatch mot tyska Köln. Arsenals manager Arsene Wenger var nöjd med ivorianens insats.

– Han har visat sina kvaliteter. Han rör sig snabbt bakom försvaret, har fantastisk tajming i sitt rörelseschema och är lätt att hitta. Vi har sett vad han kan tillföra till laget och bidrar till den höga farten vi har i laget, säger Wenger på Arsenals hemsida.

Utgick skadad

Gervinho tvingades dock lämna matchen redan efter 29 minuter.

– Han fick en spark på sitt knä, men det är en mindre skada, säger Wenger.

Även Samir Nasri skadades då han fick en spark mot fotleden. Men även den skadan ska vara lindrig.

Natten mot söndagen spelade också Manchester United borta i USA och slog Fredrik Ljungbergs gamla MLS-lag Chicago Fire. Drygt 66 000 åskådare bevittnade när Rafael Da Silva definitivt avgjorde matchen med sitt 3–1-mål i 76:e minuten. Wayne Rooney ersattes av Dimitar Berbatov efter första halvlek men hann med att göra en läcker balja.

Nye målvakten David de Gea fick släppa ett mål bakom sig men hans teknik hyllades ändå av Sir Alex Ferguson efter matchen.

– När han var tvungen så klev han fram och gjorde några riktigt bra räddningar, säger Ferguson.

Senare under söndagen spelar Chelsea mot thailändskt motstånd.