Bajen-fan spottade på Husqvarna-spelare

Publicerad 2014-09-12

Erik Israelsson blev sen hjälte på stopptid – Hammarby tog tre poäng

Hammarbys fans tog ”Plåtlådan” från Husqvarna FF:s fans.

Det skapade oreda, en supporter spottade på Zakaria Abdullai – och domaren tvingades bryta matchen.

Bajen fick med sig tre poäng efter att Erik Israelsson nickat in 2-1.

Enligt Jönköpings-Posten har drygt 1 000 Hammarby-fans åkt ner till Jönköping för att se mötet med Husqvarna. Med tanke på det stora intresset fick inte hemmafansen så på sin vanliga plats på läktaren.

I stället fick Bajens fans stå på ”Plåtlådan” på Vapenvallen.

I inledningen av matchen fick Husqvarna FF inkast till höger på offensiv planhalva. Det inkastet tog längre tid än väntat att genomföra.

Spottade på Abdullai

Bajens fans står väldigt nära planen och när Zakaria Abdullai skulle kasta in bollen på planen fick han ta emot glåpord och en spottloska, enligt TV12.

Kennedy Bakircioglü, lagkapten i Hammarby, var framme och pratade med fansen. Matchen bröts i över tio minuter.

– Det är väl tydligen, enligt spelarna, att någon har spottat på honom. Jag vet inte riktigt vad som har hänt, jag kan inte säga något om det. Det är jättetråkigt, säger Bakircioglü till TV12.

Kennedy brände straff

Thomas Hansson gav hemmalaget ledningen i den första halvleken, han sköt in 1-0 med vänsterfoten.

Efter det jagade Hammarby en kvittering. Kennedy Bakircioglü hittade rätt i den 82:e minuten när han drog in en frispark. Några minuter senare kunde han ha blivit hjälte.

Hammarby blev blåsta på en straff i första halvlek men fick en i 87:e minuten.

Bakircioglü försökte dra in den i ena hörnet, men Husqvarna-målvakten Zoran Akovic gjorde en bra räddning.

I den 94:e minuten tog 33-åringen revansch. Han skickade in en frispark från höger där Erik Israelsson kom perfekt framför mål och satte 2-1 med skallen.

– En av de absolut bästa andra halvlekar vi har gjort den här säsongen. Det är jag nöjd med, säger Hammarby-tränaren Nanne Bergstrand.