Uppdaterad 2011-03-11 | Publicerad 2009-01-18

Juventus fick oavgjort – närmar sig Inter

Här knyter Olof Mellberg näven och jublar.

I kväll kom försvararens första mål i italienska ligan.

Juventus fick 1–1 borta mot Lazio och närmar sig Inter som föll mot Atalanta tidigare under söndagen.

Olof Mellberg, som i kväll spelade högerback, är mer känd för sina resoluta brytningar än för sina mål, men i kväll small det – och det rejält.

I 30:e minuten kom Mellberg perfekt på en högerhörna från Marco Marchionni och satte bollen i nät med en hård och välplacerad nick.

Svensken firade sitt första mål i serie A med en knuten högernäve.

Stolpskott från segern

Bara fem minuter tidigare hade ligasjuan Lazio tagit ledningen. Christian Ledesma slog en till synes ganska harmlös frispark som mest liknade ett inlägg, men målvakten Alex Manninger missbedömde bollbanan fullständigt och bollen seglade in i bortre hörnet.

Juventus hade sedan läge att avgå med segern, men Nicola Legrottaglies skott fyra minuter från slutet träffade stolpen.

Efter 19 omgångar ligger Juventus tvåa på 40 poäng, tre poäng bakom Inter.